Arçelik Perakende Akademisi’nde

İlk Mezunlar

Mükemmel müşteri deneyimi yaşatma hedefiyle satış ve bayi ağını daha da güçlendirmeyi amaçlayan Arçelik Perakande Akademisi ilk mezunlarını verdi. Koç Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen eğitimlerde “Vizyoner Liderlik Programı”nı tamamlayan 80 yetkili satıcı sertifikalarını aldı.

"Perakende Akademisi ile amacımız, dönüşüme öncülük eden bayi ve satış ağımızın küresel trendler doğrultusunda en üst seviyede bilgi ve donanıma sahip olmalarını sağlayarak tüketicilerimize mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmaktır. Perakende Akademisi eğitimleri, satışlara da olumlu yansıyor. Eğitim programını tamamlayan yetkili satıcılarımızın büyüme oranı ortalamasının, tamamlamayanlara kıyasla yüzde 9 daha fazla olduğunu tespit ettik."

Can Dinçer, Arçelik Türkiye Genel Müdürü

Arçelik’in mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmak amacıyla, modern yaklaşım ve uygulamalarını perakende çalışanlarına aktardığı Perakende Akademisi’nde ilk eğitim yılı tamamlandı.

Arçelik Perakende Akademisi’nin Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programları iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Vizyoner Liderlik Programı”nı tamamlayan 80 yetkili satıcıya, İstanbul Renaissance Polat Otel’de sertifikaları takdim edildi.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Arçelik olarak, değişen dünyada daima bir adım önde olup, fark yaratmak amacıyla müşteriyi merkeze alan, onların hayatlarına dokunarak markalarımızı geleceğe taşıyan yenilikçi yaklaşımlarla hareket ediyoruz. Perakande Akademisi ile amacımız, dönüşüme öncülük eden bayi ve satış ağımızın küresel trendler doğrultusunda en üst seviyede bilgi ve donanıma sahip olmalarını sağlayarak tüketicilerimize mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmaktır” dedi.

Arçelik’in Türkiye’nin en büyük ve benzersiz bayi ağına sahip olduğunu vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu: “Modern perakandecilik anlayışıyla yetkili satıcılarımıza ve satış temsilcilerimize küresel trendler, ürün ve hizmetler konusunda sağladığımız yüz yüze ve online eğitimlerle mevcut yapıyı daha da güçlendiriyoruz. Perakende Akademisi eğitimleri, satışlara da olumlu yansıyor. Eğitim programını tamamlayan yetkili satıcılarımızın büyüme oranı ortalamasının, tamamlamayanlara kıyasla yüzde 9 daha fazla olduğunuz tespit ettik. Sektörümüzde eğitim gelişim süreçlerinde de öncü olarak fark yaratmaya devam edeceğiz.”

Arçelik Perakende Akademisi “Vizyoner Liderlik Programı”nda yetkili satıcıların işletme yönetimi anlayışı ve becerilerini geliştirmek amaçlanıyor. Bir yıla yayılan müfredat; seminer, simülasyon, interaktif sınıf eğitimleri, oyunlar ve akademi portal üzerinden atanan dijital eğitimleri kapsıyor;  Perakende TV platformu üzerinden paylaşılan yayınlarla da destekleniyor. Program kapsamında, ürün, satış, davranış, finans, işletme-mağaza yönetim becerileri ve teşhir standartları gibi konularda değişen perakendecilik dinamiklerine yönelik eğitimler veriliyor.

Arçelik Perakende Akademisi’nde 2017 yılında 130’dan fazla oturum gerçekleştirildi. Sınıf eğitimlerinde 3000’i aşkın katılımcıya ulaşıldı. Perakende Akademisi’nin web sitesi üzerinden ise 5000’e yakın çalışan toplam 37300 dijital eğitim içeriğini tamamladı.

Arçelik Perakende Akademisi’nin 3 Nisan’da gerçekleştirdiği etkinlikte, 170 yetkili satıcı ve 90 Arçelik çalışanına da 2018 yılının ilk eğitimi olarak “İş Dünyasının Değişen Dinamikleri” semineri verildi.

Perakende Akademisi, Arçelik Perakende Geliştirme Direktörlüğü tarafından 2016 yılında kuruldu.

Arçelik Perakende Akademisi’nde “Vizyoner Liderliğin” yanı sıra “Etkin Yöneticilik”, “Satışta Uzmanlık”, “Mağazada Uzmanlık”, “Sahada Uzmanlık” ve “Eğitimde Öncülük” programları yer alıyor.